Tose Proeski
(1981-2007)
Memorial website in the memory of your loved one
Tributes and Condolences
Page 10 of 26   Next Pages Next 12 11  10 9 8 Previous Previous Pages   [Total of 517 records]
 
tose / Natasa Gjurevska (fan)
pochivaj vo mir slaveju nash!!te sakam.
Pevač za sva vremena  / Nerminn (N.Pazar-Srbija) (obožavalac i poštovalac )

U protekle četiri godine, koliko slušam i volim Tošeta Proeskog, stotine puta sam preslušavao njegove pesme,  ushićen glasom i emotivno dirnut stihovima koje peva. Za mene je Toše jedinstven jer sam uz njegove pesme proživljavao svoja ljubavna ushićenja i razočarenja. 
Divno je i ohrabrujuće što je toliko mnogo ljudi kojima je takođe Toše jedinstven, a čemu su dokaz hiljade komentara na brojnim forumima, blogovima i sajtovima. Istovremeno je veličanstveno i potresno što mi, poštovaoci i obožavaoci čoveka i umetnika Tošeta Proeskog, na ovaj način, zahvaljujući internetu, možemo da odamo počast velikanu pop muzike i da međusobno razmenimo reči utehe i podrške.
Uveren sam da se svako od nas obavezao da ćemo sačuvati uspomenu na njega, da ćemo doprineti da pesme koje je pevao, među kojima je barem 20 koje su za sva vremena, upoznaju i generacije koje će doći, a nisu imale privilegiju, kao mi, da budu savremenici pevačke i ljudske veličine čije je ime TOŠE PROESKI.

To Tose  / Sirpa Hiltunen (devoted fan )
I still can't believe he's gone.. Rest in peace with the angels, Tose.
prati te, svaku suzu svaki uzdah osjeti...  / Snjeza Sydney (soulmate)  Read >>
prati te, svaku suzu svaki uzdah osjeti...  / Snjeza Sydney (soulmate)
Andjele, falis mi kao voda i vazduh, falis mi kao vid i sluh, kao nebo i zemlja...bio si moja srodna dusa. citala sam kako opisujes svoj zivot i kao da si citao iz mojih ociju sta ces reci. nisi me znao ali si me opisivao kao da smo se znali oduvijek...ko ce svojim stihovima sada da otpjeva moje emocije, ko ce smjeskom sada da mi izmami malo srece iako je sve crno oko mene, ko? niko samo si ti mogao i samo ces ti to moci do kraja mog zivota. nisam te nikada upoznala ali tvoja iskrenost nam je svima dopustila da upoznamo tu tvoju velicinu. i zbog toga ti neizmjerno hvala. ovaj surovi zivot me je odveo na krivu stranu puta, ali ti si me vratio tamo gdje treba da budem. trudicu se do kraja svog zivota da nastavim tvoje nasljedstvo, tvoju humanost, tvoju dobrotu. Neka mi dragi Bog pomogne da uspijem u tome. Hvala ti sto si nas sve opet spojio i trudio se da prevazidjemo razlike medju nama...Hvala ti, ucinio si i previse a na nama je da nastavimo tvoju misiju. Moj najbolji prijatelju, moja srodna duso nek to Bog podari vjecni smiraj, i nadam se da cemo se sresti opet na onom svijetu...

'U tom novom svijetu nadji mjesta za mene 
Jer ja ovdje necu moci dugo bez tebe...jaro moj...'

Nek dragi Bog podari snagu tvojoj porodici i Andrijani i svim tvojim prijateljima i onima koji beznadno tuguju za tobom...nikada necemo dopustiti da umres...andjele volim te zauvijek...

Close
in my thoughts and my prayers  / Malecka NA   Read >>
in my thoughts and my prayers  / Malecka NA
Toše je ovome svijetu bio samo posuđen, darovan da ga obasja glasom i osmjehom, da ga prožme energijom, da ga liječi dobrotom.
Darovan onima koji su ga osjećali kroz njegovu umjetnost...budimo zahvalni.
Pamtimo.
Nasmiješite se dok slušate njegovu glazbu, makar kroz suze, jer nam je ostavio dio svoje duše.
Zato, spokojno snivaj anđele, u Gospodnjem krilu, dok od Tvoga glasa trepere zvijezde.

Close
Seushte ne mi se veruva....  / Lidija Lukareva   Read >>
Seushte ne mi se veruva....  / Lidija Lukareva

Ne postojat zborovi koi ke ja iskazat neizmernata i opshtonarodna bolka po zagubata na golemiot covek Tose Proeski! ... Samo taga... i nevidena splotenost okolu neshto shto site go cenime i pocituvame!Najiskreno socustvo do semejstvoto Proeski, no i golema  blagodarnost shto ni podari vakov angel na koj site sme gordi! Pocivaj vo mir nash Tose!

Close
ТОШЕ, АНГЕЛ СИ ТИ!  / Nerminn Vučelj (fan/admirateur/oboža-valac)  Read >>
ТОШЕ, АНГЕЛ СИ ТИ!  / Nerminn Vučelj (fan/admirateur/oboža-valac)

Toše Proeski je pokazao vrhunske vredosti kao umetnik i kao čovek. Kao umetnik, svojim izuzetnim glasom pevao je sugestivno i toplo lepe stihove pesama koje se mogu smatrati pravom poezijom, uz dobro komponovanu muziku, bogato aranžiranu, i uz majstorski umetnute prateće vokale.

Kao čovek, Toše je u javnosti bio oličenje skromnosti, jednostavnosti, neiskvarenosti, time i izuzetnosti. Takav uzor mladima niko ne bi osporio, jer u njemu nije bilo ničeg plitkog, glupog, skarednog, nepristojnog. Dobar dečko iz kraja kome se komšije dive i rado bi imale takvog u svojoj porodici. To je bio Toše Proeski. 

Il n’était pas une star médiatisée qui profitait de ses moments, adorait par les foules qui offrent l’affection à la célébrité qui incarne les valeurs superficielles, et qu’on pourrait remplacer par une autre sur la scène de people obsédé par l’image qu’on crée pour le public et les fans. Il était un vrai artiste dont l’art de chanter et de performance sur scène demeure anthologique.


Close
Osmijeh ljubavi  / Lana (Fan)  Read >>
Osmijeh ljubavi  / Lana (Fan)
Iskrena sucut obitelji i sva podrska svijeta u ovim trenucima.
Zivjeti ce vjecno u nama kroz pjesmu i njegov osmjeh pun ljubavi  ostati ce vjecno vodilja za dobro ovoga svijeta... 
Lana,Toronto Close
We never for get you  / Emir (like his music )  Read >>
We never for get you  / Emir (like his music )
Dear Tose Proeski i want to say that i hope that you are in good hands off god. We miss you here but i hope that they love you there were ever you are RIP we will never for get you Close
Momče Makedonče  / Samra, Sarajevo (poštovalac lika i djela )  Read >>
Momče Makedonče  / Samra, Sarajevo (poštovalac lika i djela )
Momče Makedonče

Toše naš, Najljepše naše..
Obukao si sve belo čisto belo, providno uz telo.. i sad znamo Čiji si... Sad si kao Sin Božiji, ali si i Naš, zauvijek...
Srce nije kamen, da ga samo bacimo iz kaputa kao kartu poslije puta, kao život poslije tebe.. Sa pola duše, pola srca, živimo sad..
Krade nam te cesta, kradu nam te oblaci, a Voljeli smo gledati osmjeh tvoj,
Igrao si igre bez granica, Tajno naša, Spijali smo vo tvojoj kosi kao bezbrižna djeca dok smo pjevali s tobom na svakom koncertu,
Loše ti stoji Poljsko cveće, Čuješ li...
Bože brani ga od zla, kad ne možemo mi...
Gromovi vo duša so nam svima sad...jer si Vezao nas za sebe osmjehom, i usnama na kojima je bila ubava pesma, i rukama nježnim i spremnim na zagrljaj, jer si nas sakao sakao sakao volio volio volio sve, od Vardara pa do Triglava...
A i mi smo sakali tebe...Momče Makedonče..
Vječno ćemo te Pratiti...a nas će pratiti Nesanica...
Zajdi Zajdi Sonce naše, sada je Mjesečina, a sutra je novi dan, ti si naše sunce koje se ponovo rađa svaki dan..Ti si naš Angel..
Close
zajde, zajde jasno sonce....  / Irina (Admirer)  Read >>
zajde, zajde jasno sonce....  / Irina (Admirer)
...zajde, pomrači se...
Close
Tose ti si legenda! Ti si nasiot angel i sekogas ke bides ziv vo nasite srca! Pocivaj vo mir, angelu nas!  / Damjan P. (Fan)  Read >>
Tose ti si legenda! Ti si nasiot angel i sekogas ke bides ziv vo nasite srca! Pocivaj vo mir, angelu nas!  / Damjan P. (Fan)
Tose ti si legenda! Ti si nasiot angel i sekogas ke bides ziv vo nasite srca! Pocivaj vo mir, angelu nas! Close
From Australia  / Biljana Mirceski (Fan)  Read >>
From Australia  / Biljana Mirceski (Fan)
Absolute HUGE fan from Australia!  Absolutley unforgetable and will stay in my heart forever!  R.I.P Close
moje suze prema tebi padaju  / Amila Handzar   Read >>
moje suze prema tebi padaju  / Amila Handzar
Ne postoje rijeci kojim bih opisala ovu tugu i prazninu koju osjecam od kako te nema! Nisam te poznavala licno, pa ne mogu ni da zamislim koliku si prazninu ostavio u srcima porodice i prijatelja, ali znam da je taj dan s tobom nestao i dio mene! Lazu oni koji kazu da vrijeme lijeci sve, jer dan za danom tuga je sve veca... Svakoga jutra probudim se u nadi da je  sve ovo bio samo kosmar, ali se samo razocaram!
Bio si veliki covjek i cinio velika djela, pa cak i sada kada te vise nema nastavljas to da radis... Citava bivsa Jugoslavija ponovo je ujedinjena, ujedinila nas je bol koju osjecamo zbog ove velike tragedije koja nas je zadesila!
Veliki sam vjernik, pa se nadam da cemo se jednoga dana sresti u svijetu ljubavi! Nadam se da ces, do tada,  pratiti u stopu i cuvati od zla sve one koji te vole!
Vjecno ces da zivis, jer ce vjecno zivjeti nasa ljubav prema tebi!
Neka ti je vjecna slava!
Saucesce porodici Proeski!
Close
sadness and grief  / Zuzana Z. (a fan )  Read >>
sadness and grief  / Zuzana Z. (a fan )
I was Tose's fan only for a while. Unfortunatelly. But I will be his fan as long as I live - a great singer and, judging by what I have seen and heard about him, how people regard him, and the 'special something' seen in his smile and eyes when he sang, a great person.
I would be proud if I could call myself a Macedonian, or 'balkanska djevojka' just to be able to  say Tose was 'our'. I am not form Balkans, but I am a proof that Tose's music and charisma is 'bez granici'.
Usually I am not an outspoken fan of celebrities. But somehow I have a feeling Tose was different. And having spoken to my Balkan friends...I started learnig your languages (not only one), thanks to Tose's songs.
My thoughts are with Tose's family, his girlfirend and all that loved him.
Rest In Peace, Tose. Te sakame site. (Sorry if this is not correct - guess you know what I wanted to say anyway) Close
mending a broken heart  / Ivona Karakutovska (big fan )  Read >>
mending a broken heart  / Ivona Karakutovska (big fan )

we miss you, we miss your smile 
and we still shed a tear every once in a while 
and even though is different now you are still
here somehow,our hearts won't let you go 
and we want you to know that WE MISS YOUUUUU!!!!

This pain is unbearable,  and we are still traying to find the peace for our pain but is very hard. Someone who really loved his country, religion, his people left us an we still don't get the right answer why but deep down in our wounded hearts, we know that you are safe and that you are watching over and we are so blessed that we had you and now we have  you in our hearts and we are never going to let that piece of memory and love be forgotten. You was something special for all of us and you will always be!!! we love you tose and we are never going to stop loving you and we are always going to sing your songs rest in peace you little ANGEL!!!
                                                                                ivona florida

Close
angelu slava ti vecna  / Ljupco Miskarovski   Read >>
angelu slava ti vecna  / Ljupco Miskarovski
Gospod Bog pred dva mileniuma go prati Mesijata, Isus Hristos na Zemjata da gi obedini ljugeto i da go shiri Hristijanstvoto megu niv. Sega posle dva mileniuma Toj istiot Gospod Bog isprati vo ovaa mala zemja Angel da go obedini ova malo parce zemja.Toa bese Toshe.Angelot koj site ne obedinuvase i kako nikoj drug ne pravese srekni i uvereni vo sebe so svoite pesni.No isto kako i Mesijata Gospod Bog go zema nazad kaj sebe na neboto kaj angelite.Ni pokaza kako da go zivee zivotot i deka nema razliki megu ljugeto.Toj sekogas ke bide vo nas i sigurno i od Gore ke vnimava na nas i ke ni go pokazuva patot kon svetlinata. Vecna Ti slava Toshe Najsvetliot Angel na Zemjata i na Neboto.Pocivaj vo mir i sekogas ke go cuvame, sakame i pocituvame tvoeto delo i tvojata misija na zemjata. Gospod e Vecen, Vecen si i Ti. Close
ZIVECES VECNO!!!  / Danijela Aleksic (fan)  Read >>
ZIVECES VECNO!!!  / Danijela Aleksic (fan)
Dragi Tose, Ti si bio moja "prva makedonska ljubav". Zavolela sam tvoj glas, tvoje pesme i tebe pozitivnog i nasmejanog jos kada sam te prvi put ugledala te 1999.e godine. Preko tvojih pesama upoznala sam i coveka svog zivota, mog Vlatka, mog licnog Makedonca. On mi je prevodio tvoje pesme i donosio kasete za koje u Srbiji tada niko nije znao. I tako si ti zaslužan i za radjanje nase ljubavi. Uzivali smo u tvom koncertu u Areni 14.og februara, plakali smo i smejali se, pevali sa tobom. Nismo ni slutili da je to bilo poslednje druzenje sa tobom. Nasa bol je neizmerna, sve bismo dali da te vratimo. Prosla je jedna nedelja, a mi i dalje placemo za tobom jednako kao i prvog dana. Zelimo da znas da ce nas mali Todor rasti uz tvoje pesme i da cemo mu kad bude mogao da shvati reci po kome je dobio ime. Po jednom andjelu koji je kratko vreme hodao zemljom, ali je mnogo svetla i dobra iza sebe ostavio. Iskreno saucesce tvojoj porodici i...."vidimo se" u Krusevu za nekoliko dana. HVALA TI TOSE,SLAVA NEK' TI JE I VECNI SPOKOJ TVOJOJ MLADOJ, PREDIVNOJ DUSI ! Close
Tošinim roditeljima  / Sofija Matić ((Fan))  Read >>
Tošinim roditeljima  / Sofija Matić ((Fan))
Ne mogu ni zamisliti kolika je bol u vasim srcima. Iskrena sucut Tosinim roditeljima i sestri.
Tose ce zauvijek zivjeti u nasim srcima, njegov lik, pjesme i dobrota. Close
Volim te  / Nirvana (fan)  Read >>
Volim te  / Nirvana (fan)
"Ne postoje rijeci kojima se moze iskazati sva kolicina boli i tuge koju osjecam.Iz dana u dan se samo jedno pitanje vrti u mojoj glavi,a to je Zasto?Zasto nam te Bog uzeo?Uzeo nam je nesto  najbolje,nesto sto se samo jednom rodi,evo dok i ovo pisem suze ne prestaju i samo me podsjecaju na to da te stvarno nema...Bila mi je cast ziviti u isto vrijeme kad i ti i disati isti zrak, jos samo da mi ova tuga nekako prode jer imam osjecaj da necu izdrzati ovu bol.Jedno je sigurno a to je da te nikada necu zaboraviti i da te nikada necu prestati voljeti." Close
Page 10 of 26   Next Pages Next 12 11  10 9 8 Previous Previous Pages   [Total of 517 records]